Колумни

Писмо до Анџела Агелер: Состојбата е алармантна
Писмо до Анџела Агелер: Состојбата е алармантна
Suteren

Почитувана г-ѓа Агелер, го одбрав овој начин да се обратам до Вас, со цел моето писмо да заврши во Вашите раце.Почитувана г-ѓа Агелер, САД се единствените вистински пријатели и поддржувачи на Македони...

Зборот на годината за 2022-ра
Зборот на годината за 2022-ра
Suteren

„Оксфорд ленгвиџис“, компанијата која стои зад Оксфордскиот речник на англискиот јазик, го одбра зборот на годината за 2022-ра. Со помош на специјален софтвер, лексикографите во компанијата ги одбрале...

Тирана- Самит за нова надеж во европските интеграции
Тирана- Самит за нова надеж во европските интеграции
Либертас

Денеска во Тирана треба да светне некое мало светло во тунелот на европската интеграција за Западниот Балкан. Судејќи по симболиката; одржување на ваков еден состанок на највисоко ниво првпат вон ЕУ в...

ФОРБС: Охрид меѓу петте најпотценети балкански градови-Зошто?
ФОРБС: Охрид меѓу петте најпотценети балкански градови-Зошто?
Женски Магазин

Угледниот магазин Форбс ја објави листата од пет најпотценети ...

Ваква висока и системска корупција се решава со апсења
Ваква висока и системска корупција се решава со апсења
Плусинфо

Ваква висока и системска корупција се решава со апсења – plusinfo.mk ДомаИзборВаква висока и системска корупција се решава со апсења ...

Тој ни помогна и ние да ѕирнеме во светот на неутешливата темнина
Тој ни помогна и ние да ѕирнеме во светот на неутешливата темнина
Плусинфо

Тој ни помогна и ние да ѕирнеме во светот на неутешливата темнина – plusinfo.mk ДомаИзборТој ни помогна и ние да ѕирнеме во светот на неутешл...

Колумна: Пафлак од делфин
Колумна: Пафлак од делфин
Ohrid News

И како сега? Како со дискриминација во исхраната да работат политичарите и богатите бизнисмени. Како државава ќе ојт напред? Шо потреба од поскапвење. Која одлука ќе бидит со ум донесен...

Насилници. „ПРОВЕРЕНО“…
Насилници. „ПРОВЕРЕНО“…
Курир

Министерот Пенов насила ќе ги тргал автобусите од скопските крстосници?! Може ли да го стори тоа? Може. ПРОВЕРЕНО, човекот нема скрупули. ДА/НЕ/ЛА-же извадениот од нафталин Ристо дека државата смее и ...