Р.С. Европа

МНР: Средбата со Лавров и со Борг беше со цел да се обезбеди функционирањето на ОБСЕ
МНР: Средбата со Лавров и со Борг беше со цел да се обезбеди функционирањето на ОБСЕ
Р.С. Европа

Руската група за човекови права „Меморијал“ ја призна како политичка затвореничка Алсу Курмашева, новинарка на Радио Слободна Европа (РСЕ), која е во руски притвор од 18 октомври.Курмашева, новинарка ...

Средба на Лавров со актуелниот и со идниот претседавач на ОБСЕ, објави руската амбасада
Средба на Лавров со актуелниот и со идниот претседавач на ОБСЕ, објави руската амбасада
Р.С. Европа

Руската група за човекови права „Меморијал“ ја призна како политичка затвореничка Алсу Курмашева, новинарка на Радио Слободна Европа (РСЕ), која е во руски притвор од 18 октомври.Курмашева, новинарка ...

Борг: Да го зачуваме и зајакнеме ОБСЕ, дипломатијата останува најдобра алатка за овој потфат
Борг: Да го зачуваме и зајакнеме ОБСЕ, дипломатијата останува најдобра алатка за овој потфат
Р.С. Европа

Руската група за човекови права „Меморијал“ ја призна како политичка затвореничка Алсу Курмашева, новинарка на Радио Слободна Европа (РСЕ), која е во руски притвор од 18 октомври.Курмашева, новинарка ...

Украинскиот амбасадор во ОБСЕ: Не можеме да ја градиме иднината на ОБСЕ со земја која ја киднапира нашата иднина
Украинскиот амбасадор во ОБСЕ: Не можеме да ја градиме иднината на ОБСЕ со земја која ја киднапира нашата иднина
Р.С. Европа

Руската група за човекови права „Меморијал“ ја призна како политичка затвореничка Алсу Курмашева, новинарка на Радио Слободна Европа (РСЕ), која е во руски притвор од 18 октомври.Курмашева, новинарка ...

Новинарката на РСЕ е политички затвореник, објави руската група за човекови права
Новинарката на РСЕ е политички затвореник, објави руската група за човекови права
Р.С. Европа

Руската група за човекови права „Меморијал“ ја призна како политичка затвореничка Алсу Курмашева, новинарка на Радио Слободна Европа (РСЕ), која е во руски притвор од 18 октомври.Курмашева, новинарка ...

Западот нема да дозволи уништување на ОБСЕ – порака до Лавров
Западот нема да дозволи уништување на ОБСЕ – порака до Лавров
Р.С. Европа

Бојкотот на дел од делегациите на говорот на рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров, неговите обвинувања кон Западот дека го уништува ОБСЕ, како и пораките кои западните дипломати му ги п...

Министрите од регионот потпишаа изјава за борба против корупцијата
Министрите од регионот потпишаа изјава за борба против корупцијата
Р.С. Европа

Рускиот Врховен суд пресуди дека ЛГБТ движењето е „екстремистичко“, а овој потег, според предупредувањата на организациите за заштита на човековите права, ќе ѝ овозможи на Русија да изврши уште поголе...

Климатски самит во Дубаи-повик за решавање на прашањето со фосилните горива
Климатски самит во Дубаи-повик за решавање на прашањето со фосилните горива
Р.С. Европа

Рускиот Врховен суд пресуди дека ЛГБТ движењето е „екстремистичко“, а овој потег, според предупредувањата на организациите за заштита на човековите права, ќе ѝ овозможи на Русија да изврши уште поголе...

Косовската полиција повторно побара да се продолжи рокот за пререгистрација на возилата
Косовската полиција повторно побара да се продолжи рокот за пререгистрација на возилата
Р.С. Европа

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен изјави дека примирјето во војната меѓу Израел и Хамас и размената на заробеници „произвеле резултати“ и дека се надева дека позитивниот тренд може да прод...

Рускиот суд го прогласи ЛГБТ движењето за „екстремистичко“
Рускиот суд го прогласи ЛГБТ движењето за „екстремистичко“
Р.С. Европа

Рускиот Врховен суд пресуди дека ЛГБТ движењето е „екстремистичко“, а овој потег, според предупредувањата на организациите за заштита на човековите права, ќе ѝ овозможи на Русија да изврши уште поголе...

Лавров: Западот го уништува ОБСЕ
Лавров: Западот го уништува ОБСЕ
Р.С. Европа

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен изјави дека примирјето во војната меѓу Израел и Хамас и размената на заробеници „произвеле резултати“ и дека се надева дека позитивниот тренд може да прод...

ВМРО-ДПМНЕ прифати лидерска, СДСМ ја закажа за в понеделник
ВМРО-ДПМНЕ прифати лидерска, СДСМ ја закажа за в понеделник
Р.С. Европа

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен изјави дека примирјето во војната меѓу Израел и Хамас и размената на заробеници „произвеле резултати“ и дека се надева дека позитивниот тренд може да прод...