Факултети

Овој месец нѐ очекува метеорскиот дожд Лириди
Овој месец нѐ очекува метеорскиот дожд Лириди
Факултети

Древниот метеорски дожд Лириди ќе го разубави нашето пролетно небо овој месец

Во кои земји се наоѓаат најобразованите луѓе во Европа и како е рангирана Македонија?
Во кои земји се наоѓаат најобразованите луѓе во Европа и како е рангирана Македонија?
Факултети

Процентот на населението со високо образование е поголем во нордиските и балтичките земји, а жените се генерално пообразовани

Откриени најголемите новитети на претстојниот модел на најевтиниот „ајфон“
Откриени најголемите новитети на претстојниот модел на најевтиниот „ајфон“
Факултети

Што се однесува до цената, сегашните модели чинат од 429 до 579 долари, а слични цени се очекуваат и за претстојната генерација на овој уред

Голем број студенти се избркани од факултет поради користење вештачка интелигенција
Голем број студенти се избркани од факултет поради користење вештачка интелигенција
Факултети

Проблемот со мамење со помош на вештачка интелигенција расте, предупредува член на британската академска заедница

Влада: 24 април и 8 мај се неработни денови, се препорачува и приватниот сектор да не работи
Влада: 24 април и 8 мај се неработни денови, се препорачува и приватниот сектор да не работи
Факултети

Деновите кога ќе се одржат изборите за претседател на Македонија и за пратеници во Собранието се прогласени за неработни денови за сите граѓани на државата

Дали може да се вежба по доживеан срцев удар?
Дали може да се вежба по доживеан срцев удар?
Факултети

По доживеан срцев удар треба да се грижите за видот на физичката активност која ќе ја применувате, потсетуваат лекарите

Правилното менаџирање со финансиите сега поблиску до студентите!
Правилното менаџирање со финансиите сега поблиску до студентите!
Факултети

Македонското кредитно биро АД Скопје (МКБ) и Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ потпишаа меморандум за соработка

„Студентите да бидат подобри од нас и да веруваат во себе, ако решат да се борат овде, ќе најдат сојузници како мене“, вели Билјана Ванковска, кандидат за претседател
„Студентите да бидат подобри од нас и да веруваат во себе, ако решат да се борат овде, ќе најдат сојузници како мене“...
Факултети

Професор д-р Билјана Ванковска е доктор на правни науки и редовен професор на Филозофскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Таа е и раководител на последипломските студии...

Поранешен инженер од „Гугл“ тврди дека луѓето наскоро ќе станат бесмртни
Поранешен инженер од „Гугл“ тврди дека луѓето наскоро ќе станат бесмртни
Факултети

Поранешниот инженер на „Гугл“, Реј Курцвајл, тврди дека луѓето наскоро ќе можат да постигнат бесмртност благодарение на напредокот во нанотехнологијата и роботиката

Дали некогаш сте се запрашале што значи кратенката лего?
Дали некогаш сте се запрашале што значи кратенката лего?
Факултети

Првично коцките биле направени од дрво, а дури подоцна од пластика

Колоризирани снимки покажуваат како изгледале кафулињата во Париз во 20-тите години од минатиот век
Колоризирани снимки покажуваат како изгледале кафулињата во Париз во 20-тите години од минатиот век
Факултети

Старите снимки се бесценет подарок што ни овозможува да патуваме назад во времето