Факултети

Безос, „Нвидија“ и „Интел“ инвестираат милиони во стартап за хуманоидни роботи со вештачка интелигенција
Безос, „Нвидија“ и „Интел“ инвестираат милиони во стартап за хуманоидни роботи со вештачка интелигенција
Факултети

Стартапот има амбициозна цел - да ја унапреди можноста за комбинирање на вештачката интелигенција и роботиката, особено за работните места во магацините

Спектакуларни фотографии од аурора бореалис од вселената
Спектакуларни фотографии од аурора бореалис од вселената
Факултети

Астронаут на НАСА неодамна објави неверојатни фотографии направени од вселената на кои се гледа аурора бореалис

Најштедливиот милионер на светот – јаде храна што ја наоѓа во кантите за ѓубре
Најштедливиот милионер на светот – јаде храна што ја наоѓа во кантите за ѓубре
Факултети

Осумдесетгодишен Германец изгледа како бездомник, но тој е сопственик на неколку имоти вредни неколку милиони евра

Град во кој луѓето се дружат на гробишта – организираат претстави и концерти
Град во кој луѓето се дружат на гробишта – организираат претстави и концерти
Факултети

Постепено, но достоинствено, гробиштата биле „окупирани“ од живите жители на градот

По скалилата на успехот со Кристина Арнаудова: Кога сфатив дека состојбата во музиката оди надолу, решив да си ги следам соништата и го основав „Проект Среќа“
По скалилата на успехот со Кристина Арнаудова: Кога сфатив дека состојбата во музиката оди надолу, решив да си ги сле...
Факултети

Кристина Арнаудова, нашата позната пејачка, музичар, изведувач, продуцент, композитор, текстописец, хуманитарец, е еден од најпрепознатливите гласови кај нас. Нејзините хитови влегоа во евергринит...

Дали и во кои ситуации помага благата вода?
Дали и во кои ситуации помага благата вода?
Факултети

Лажичка шеќер и чаша вода сигурно му даваат брза енергетска поддршка на нашето тело, а кај народот се користат како лек за сѐ, а најмногу во стресни ситуации. Дали овој пијалак може да биде од пом...

Првата американска населба каде што се забранети автомобили
Првата американска населба каде што се забранети автомобили
Факултети

Бидејќи автомобилите се забранети, нема потреба од гаражи и паркинг-места – овој простор ќе се користи за содржини од заеднички интерес

Интересна куќарка инспирирана од јапонскиот стил, толку мала што нема ни кревет, а чини многу
Интересна куќарка инспирирана од јапонскиот стил, толку мала што нема ни кревет, а чини многу
Факултети

Станува збор за лесно пренослива, мобилна контејнерска куќа, комплетирана со модерен, т.н. паметен дизајн

Сообраќајот на интернет-пребарувачите ќе се намали за 25 отсто до 2026 година поради вештачката интелигенција
Сообраќајот на интернет-пребарувачите ќе се намали за 25 отсто до 2026 година поради вештачката интелигенција
Факултети

Тоа ќе доведе до пад на приходите и профитот на одредени компании чиј маркетинг се базира на „Гугл“ и други пребарувачи

Зошто сѐ уште не се чувствувам како вистинска возрасна личност?
Зошто сѐ уште не се чувствувам како вистинска возрасна личност?
Факултети

Иако не се чувствувам како дете, не се чувствувам ни како вистински возрасен