Денес Магазин

Јавниот обвинител е подготвен да одговори согласно законски предвидените процедури
Јавниот обвинител е подготвен да одговори согласно законски предвидените процедури
Денес Магазин

Со оглед на тоа што надвор од досегашната вообичаена пракса, Министерството за правда одлучи, без да ги достави до обвинителството, јавно да ги објави своите поединечни забелешки...

ДС: Има мнозинство за претседателски и предвремени парламентарни избори во ист ден
ДС: Има мнозинство за претседателски и предвремени парламентарни избори во ист ден
Денес Магазин

Демократскиот сојуз смета дека во Собранието има мнозинство пратеници кои можат да донесат одлука за распуштање на Парламентот, со што ќе се создадат услови за одржување на ...

Владата даде поддршка за реализација на „Брз автобуски превоз во град Скопје“
Владата даде поддршка за реализација на „Брз автобуски превоз во град Скопје“
Денес Магазин

Владата, на предлог на Министерството за транспорт и врски, ја разгледа и усвои Информацијата во врска со продолжување на постапката за реализација на проектот „Воведување брз ав...

Поради самитот на ОБСЕ – 29 и 30 ноември ќе бидат неработни за администрацијата
Поради самитот на ОБСЕ – 29 и 30 ноември ќе бидат неработни за администрацијата
Денес Магазин

Владата, во врска со 30-от министерски состанок на ОБСЕ, којшто ќе се одржи на 30 ноември и 1 декември 2023 година во Скопје, на предлог на Министерството за надворешни работи, д...

Замрзнатите цени на овошје и зеленчук ќе важат и во декември
Замрзнатите цени на овошје и зеленчук ќе важат и во декември
Денес Магазин

Владата, на 199-та седница, на предлог на Министерството за економија, донесе Одлука за изменување на Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки, со којашто се утв...

Ковачевски-Бесими: Буџетот за 2024 е развоен, целосно се обезбедени повисоките пензии и плати
Ковачевски-Бесими: Буџетот за 2024 е развоен, целосно се обезбедени повисоките пензии и плати
Денес Магазин

Владата денеска на редовната седница, на предлог на Министерството за финансии, го усвои Предлог-буџетот за 2024 година. Цели на буџетот за следната година се да обезбеди забрзув...

Заедничка акција на МВР и Генералниот секретаријат на Интерпол
Заедничка акција на МВР и Генералниот секретаријат на Интерпол
Денес Магазин

Во периодот од 06.11 до 10.11.2023, преку непосредна соработка со претставници од Генералниот секретаријат на ИНТЕРПОЛ, во РС Македонија се спроведе операцијата ХОТСПОТ. Целта ...

Од утре задолжително поседување на зимска опрема
Од утре задолжително поседување на зимска опрема
Денес Магазин

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека од 15 ноември до 15 март, согласно одребите од “Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата“ (Сл.весник на Р....

Средба Џафери – Желјазков: Позитивен став за взаемни средби
Средба Џафери – Желјазков: Позитивен став за взаемни средби
Денес Магазин

Претседателот на Собранието Талат Џафери, денеска оствари средба  со претседателот на Народното Собрание на Република Бугарија, Росен Желјазков кој што е на работна посета в...

Османи: Клучните одлуки за ОБСЕ ќе се донесат токму во Скопје
Османи: Клучните одлуки за ОБСЕ ќе се донесат токму во Скопје
Денес Магазин

Државата и главниот град имаат капацитет да ги примат сите високи гости коишто ќе присуствуваат на Министерскиот совет на ОБСЕ кој на 30 ноември и 1 декември ќе се одржува во Ско...

Кривичен суд апелира за прецизно известување во врска со пресудата на Јанакиевски
Кривичен суд апелира за прецизно известување во врска со пресудата на Јанакиевски
Денес Магазин

Во однос на одредени медиумски известувања и коментари за одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур, на апликантот Миле Јанакиевски против РСМ и наводите дека „при...

Ковачевски-МекКи: Партнерството со САД и УСАИД продолжува
Ковачевски-МекКи: Партнерството со САД и УСАИД продолжува
Денес Магазин

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски денеска се сретна со директорката на Бирото за Европа и Евроазија на Агенцијата на САД за меѓународен развој-УСАИД, Ерин Елизабет МекК...