Денес Магазин

Мицкоски: Главен приоритет на Владата е воспоставување на добрососедски односи
Мицкоски: Главен приоритет на Владата е воспоставување на добрососедски односи
Денес Магазин

Сподели„Денеска се одржува Самитот на Европската политичка заедница. На самиот Самит имав можност да остварам многу билатерални средби, меѓу кои би ја издвоил билатералната средба со новиот министер з...

Тошковски-Ониди: Поддршка во забрзување на процесот на интеграција кон ЕУ
Тошковски-Ониди: Поддршка во забрзување на процесот на интеграција кон ЕУ
Денес Магазин

СподелиМинистерот за внатрешни работи Панче Тошковски заедно со директорот на Бирото за јавна безбедност Александар Јанев и државниот секретар во МВР Сашо Петрушевски, остварија средба со заменик гене...

Санкционирани 158 возачи во Скопје
Санкционирани 158 возачи во Скопје
Денес Магазин

СподелиСекторот за внатрешни работи Скопје во текот на вчерашниот ден (18.07.2024) продолжи со контролите во областа на сообраќајот. На територија на град Скопје изречени се вкупно 158 мерки, меѓу кои...

Полициските хеликоптери  исфрлија над 120 тони вода врз пожари
Полициските хеликоптери  исфрлија над 120 тони вода врз пожари
Денес Магазин

СподелиДва полициски хеликоптера Mi-171 и Бел-412 од Одделот за воздухопловни единици учествуваа во гасењето на пожарите во државата. Ми-171 дејствуваше на планината Серта, на територијата на општина ...

ВЛЕН: На ДУИ и требаат адвокати за обвиненијата што и се подготвуваат
ВЛЕН: На ДУИ и требаат адвокати за обвиненијата што и се подготвуваат
Денес Магазин

СподелиОд ДУИ имаа реакција каде плачеа зошто е тргната функцијата економски директор во Министерството за здравство. Сосема непотребна позиција со која ДУИ ги имаше „честеше“ своите луѓе.Значи ДУИ и ...

Менување на свеста на царинските службеници
Менување на свеста на царинските службеници
Денес Магазин

СподелиУсогласување на работното време на инспекциските служби на граничните премини,  автоматизација на терминалите на граничните премини со грант од ЕУ и негово поврзување со новиот систем за в...

Не е целта го уништиме ноќниот живот, туку да воспоставиме ред
Не е целта го уништиме ноќниот живот, туку да воспоставиме ред
Денес Магазин

СподелиГрадоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски во вчерашното гостување на МРТВ за проблемот со гласната музика во Капиштец и постојаните поплаки од граѓаните кажа дека општината нема за ц...

Димитриеска Кочоска: Затекнавме Буџет по желба
Димитриеска Кочоска: Затекнавме Буџет по желба
Денес Магазин

Сподели -“Најнапред сакам да информирам дека лошата состојба во буџетот ги надмина и нашите очекувања. Во овој краток период додека се подготвуваше ребалансот отворив многу прашања, но исто така добив...

ВЛЕН се грижи за граѓаните и Албанците: Кражбата  е синоним за ДУИ
ВЛЕН се грижи за граѓаните и Албанците: Кражбата  е синоним за ДУИ
Денес Магазин

СподелиНа владината седница на која на дневен ред беше ребалансот на буџетот, на која меѓу другото беа обезбедени 100 милиони евра за општините и покачувањето на пензиите за 2.500 денари веднаш и уште...

Герасимовски: Цистерната на ЈП ПОЦ започна и со ноќно миење на улиците
Герасимовски: Цистерната на ЈП ПОЦ започна и со ноќно миење на улиците
Денес Магазин

СподелиНа температури кои надминуваат 40 степени цистерната на ЈП ПОЦ освен наутро започна да ги мие улиците и навечер. Градоначалникот на Општина Центар смета дека освежувањето на жешкиот асфалт и ми...

Владата предложи до Собранието заменици министри
Владата предложи до Собранието заменици министри
Денес Магазин

СподелиВладата на Република Северна Македонија до Собранието ги предложи следните имиња за заменици министри, при што целосно се комплетира владиниот тим. За заменик министер во Министерството за одбр...

Владата именува нови кадрови решенија на повеќе институции
Владата именува нови кадрови решенија на повеќе институции
Денес Магазин

СподелиВладата на Република Северна Македонија вчера на шестата седница донесе повеќе одлуки за разрешување на досегашните и именување на нови кадровски решенија, и тоа: Фејсаљ Беадини, се именува за ...