Пари

Galaxy AI доаѓа на новиот Galaxy Watch и дополнително ги мотивира корисниците да го следат своето здравје
Galaxy AI доаѓа на новиот Galaxy Watch и дополнително ги мотивира корисниците да го следат своето здравје
Пари

Време зa читање: 7 минути Samsung ја започна ерата на мобилна вештачка интелигенција на почетокот на оваа година со воведувањето на серијата Galaxy S24 и е посветен на воведување на Galaxy AI[1] на по...

Фити: Приоритет се забрзаниот раст, евроинтеграциите и борбата со сивата економија
Фити: Приоритет се забрзаниот раст, евроинтеграциите и борбата со сивата економија
Пари

Време зa читање: 3 минути Забрзување на економскиот раст и развој, продолжување на евроинтеграцискиот процес и борба против корупцијата, се трите клучни приоритети на кои треба да се фокусира новата в...

Усвоен Стратегискиот план на Народната банка за периодот од 2025 до 2027 година   
Усвоен Стратегискиот план на Народната банка за периодот од 2025 до 2027 година  
Пари

Време зa читање: 3 минутиСтратегискиот план на Народната банка е поставен под мотото „Централна банка којашто придонесува за градење стабилна, одржлива и зелена економија“, со што воедно се утврдија г...

За акција по 3.700 денари – „Макпетрол“ ќе дели дивиденда
За акција по 3.700 денари – „Макпетрол“ ќе дели дивиденда
Пари

Време зa читање: 2 минутиНајголемиот дистрибутер на горива на акционерите ќе им подели дивиденда од 374.232.800 денари или повеќе од шест милиони евра. Пресметките ќе се прават врз единечна бруто цена...

 Шеста работна средба – како се спроведува Стратегијата за финансиска едукација и финансиска инклузија   
 Шеста работна средба – како се спроведува Стратегијата за финансиска едукација и финансиска инклузија  
Пари

Време зa читање: 2 минутиНародната банка, заедно со другите финансиски регулатори, ја организира редовната работна средба на регулаторите, приватниот и граѓанскиот сектор за следење на спроведувањето ...

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ Вложува во иднината на македонската одбојка
„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ Вложува во иднината на македонската одбојка
Пари

Време зa читање: 3 минути Медицинскиот тим на болницата ќе се грижи за подготвеноста на младите одбојкарки на „Газели волеј“ и „Форца волеј“. Како еден од најголемите поддржувачи на македонскиот спорт...

Комерцијална банка: Visa Business картички за деловните луѓе
Комерцијална банка: Visa Business картички за деловните луѓе
Пари

Време зa читање: < 1 минутaVisa Business debit, Visa Business Revolving и Visa Business Corporate се трите картички што за луѓето од деловата фела ги нуди Комерцијална банка. Visa Business картички...

Учениците кои го освоија третото место во Европа за финансиска едукација одликувани од МБА, Народната банка и КХВ
Учениците кои го освоија третото место во Европа за финансиска едукација одликувани од МБА, Народната банка и КХВ
Пари

Време зa читање: 3 минути Во просториите на Македонската банкарска асоцијација, на 28 мај 2024 година,  се одржа свеченото доделување на наградите на учениците Кирил Китевски и Кристијан Лазароски од ...

Конференцијата „Паметно село“ инспирираше соработка за акција за одржлив развој
Конференцијата „Паметно село“ инспирираше соработка за акција за одржлив развој
Пари

Време зa читање: 5 минути Конференцијата „Smart Village“ во рамките на проектот “Are You Ready for Pelister” која се одржа на Пелистер, означи значајна пресвртница во патувањето кон повторно замислува...

„Раде Кончар – Апаратна Техника“ доби нов Одбор на директори
„Раде Кончар – Апаратна Техника“ доби нов Одбор на директори
Пари

Време зa читање: < 1 минутaСо „Раде Кончар – Апаратна Техника“ во наредната година ќе раководи Одбор на директори во нов состав. Изборот е потврден на последното одржано акционерско Собрание....

Брз раст и конкурентна понуда – пет години Триглав пензиско друштво
Брз раст и конкурентна понуда – пет години Триглав пензиско друштво
Пари

Време зa читање: 3 минути„Триглав за тебе“ за петгодишниот јубилеј на Триглав пензиско друштво. Со кампањата се акцентира посебноста на ова брзорастечко Друштвото во пристапот до секој поединец во сис...

Бреинстер повторно во друштво на топ-500 најуспешни компании во Македонија
Бреинстер повторно во друштво на топ-500 најуспешни компании во Македонија
Пари

Време зa читање: 5 минути Бреинстер веќе втора година се вбројува во топ-500 најуспешни компании во земјава врз основа на вкупната нето-добивка, овојпат за 2023 година.  Како едукативно-технолошка ком...