Денар

„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца
„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекува...
Денар

Како континуиран поддржувач на македонското здравство и фармација, „Алкалоид“ АД Скопје донира дел од своите производни количини на иновативнaта формулација на „Омепразол“ во течна форма, во вкупна в...

Ќе се дознае ли и официјално кој ќе ги снабдува домаќинствата со електрична енергија?
Ќе се дознае ли и официјално кој ќе ги снабдува домаќинствата со електрична енергија?
Денар

Рокот за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија речиси истекува, а сè уште нема официјална информација која компанија во следните пет години ќе снабдува околу 900.000 домаќинства и...

Примероците од Марс треба да се вратат на Земјата: НАСА бара брзи и поевтини решенија
Примероците од Марс треба да се вратат на Земјата: НАСА бара брзи и поевтини решенија
Денар

Американската агенција НАСА бара иновативни методи кои би можеле да помогнат примероците собрани од роверот Perseverance на Марс да се вратат побрзо и со помали трошоци. Роверот, кој слета на Марс...

Општествено одговорната кампања на „Макпетрол“ се проширува во Свети Николе и во Ново Село
Општествено одговорната кампања на „Макпетрол“ се проширува во Свети Николе и во Ново Село
Денар

Општините Свети Николе и Ново Село стануваат дел од „Крени глас против врсничко насилство“. Во рамки на кампањата, во основните училишта под нивна надлежност ќе се одржат работилници за булинг овозмо...

Доделени 20 стипендии на студентки од техничките факултети преку иницијативата GEG на Групацијата Лимак
Доделени 20 стипендии на студентки од техничките факултети преку иницијативата GEG на Групацијата Лимак
Денар

Втора година по ред, Групацијата Лимак, преку иницијативата Global Engineer Girls (GEG) доделува 20 стипендии на девојки и млади жени кои студираат на електротехничките, машинските, градежните и факу...

Пиеш кафе во Скопје, а плаќаш како во Италија
Пиеш кафе во Скопје, а плаќаш како во Италија
Денар

Во период кога инфлацијата непрекинато расте, одењето на кафе во омилените кафулиња станува сè повеќе луксуз за просечниот граѓанин. Со цени кои достигнуваат до 150 денари за едно макијато и 200 д...

ИГРАЈ СО ИСТ ТИП И ОСВОЈ 777.000 ДЕНАРИ!
ИГРАЈ СО ИСТ ТИП И ОСВОЈ 777.000 ДЕНАРИ!
Денар

Во обложувалниците на „Sport Life“, во тек е акцијата „Кој е твојот среќен тип?“. Среќната игра ќе им донесе на обложувачите на Sport Life, многу „седумки“: главна премија од 777.000 денари и по 7 (с...

Министрите за финансии на ЕУ го стартуваа Планот за дејство на групацијата ЕИБ за и понатаму да ја засилуваат поддршката за индустријата за безбедност и одбрана на Европа
Министрите за финансии на ЕУ го стартуваа Планот за дејство на групацијата ЕИБ за и понатаму да ја засилуваат поддршк...
Денар

Групацијата на Европската инвестициска банка (Групацијата ЕИБ) ќе ги ажурира своите политики и работната рамка за кредитирање во индустријата на безбедност и одбрана. Ова вклучува ажурирање на дефини...

Наместо субвенции за струја државата повеќе да инвестира во енергетиката!
Наместо субвенции за струја државата повеќе да инвестира во енергетиката!
Денар

Економистите од Институтот за економски анализи и политики Фајнанс Тинк спроведе истражување во однос на справувањето со енергетската и криза и предизвиците кои произлегоа со високата инфлација, особ...

Citi: Цените на златото ќе скокнат на 3.000 долари
Citi: Цените на златото ќе скокнат на 3.000 долари
Денар

Цените на златото продолжија да лебдат близу рекордно ниво откако се разгореа тензиите на Блискиот Исток, зголемувајќи ја привлечноста на златото како безбедно засолниште. Цените на златото достиг...

Нов трошок за туристите – чистењето на апартманот по вашето заминување чини 35 евра
Нов трошок за туристите – чистењето на апартманот по вашето заминување чини 35 евра
Денар

Граѓаните кои планираат да го поминат својот летен одмор на Јадранско Море, особено во Хрватска, треба да бидат подготвени дека ги чека едно непријатно изненадување. Покрај стандардните трошоци за...

Битката за хотелски инвестиции се разгорува во Европа!
Битката за хотелски инвестиции се разгорува во Европа!
Денар

Шпанија ја престигна Британија како претпочитана дестинација за хотелските инвеститори во оваа година по серијата големи зделки во хотелскиот сектор на јужноевропската земја, според истражувањето на ...