Банкарство

Народната банка по вторпат добитничка на наградата на „Комерцбанк“ за 2023 година, за квалитетно автоматизирано извршувања на плаќањата
Народната банка по вторпат добитничка на наградата на „Комерцбанк“ за 2023 година, за квалитетно автоматизирано изврш...
Банкарство

Народната банка по вторпат е добитничка на наградата на „Комерцбанк“, којашто претставува една од водечките меѓународни деловни банки во Европа. Наградата се доделува за 2023 година, за квалитетно ав...

Соларна енергија за бизнисите
Соларна енергија за бизнисите
Банкарство

Во време кога енергетската одржливост игра се поголема улога, настанот „Соларна енергија за бизниси“ предизвика огромен интерес и обедини над 70 претпријатија од различни сектори, и тоа од преработув...

Стопанска Банка а.д. Битола оствари добивка од 51,01 милион денари во првото полугодие на 2024 година
Стопанска Банка а.д. Битола оствари добивка од 51,01 милион денари во првото полугодие на 2024 година
Банкарство

Во првата половина од 2024 година, фокусот во работењето на Стопанска банка а.д. Битола беше ставен на остварување на клучните стратегиски и деловни цели дефинирани во Деловната политика, развојниот ...

Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје
Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје
Банкарство

ТТК Банка АД Скопје е универзална банка – партнер за населението и за малите и средните претпријатија, којашто креира вредности за своите акционери, клиенти и вработени, со помош на претприемачкиот и...

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје
Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје
Банкарство

Деловниот сектор за управување со продажна мрежа на НЛБ Банка АД Скопје го зајакнува својот тим на успешни професионалци и нуди можност за работење во Експозитура Куманово. Доколку имаш желба и ам...

Станбениот кредит на Комерцијална банка сега е без трошоци за одобрување и проценка и те носи уште поблиску до нов дом
Станбениот кредит на Комерцијална банка сега е без трошоци за одобрување и проценка и те носи уште поблиску до нов дом
Банкарство

Сега си уште поблиску до твојот нов дом! Станбениот кредит на Комерцијална банка носи широка насмевка на твоето лице затоа што сега го добиваш без надомест за одобрување и процена. Искористи го пр...

Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје
Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје
Банкарство

ТТК Банка АД Скопје е универзална банка – партнер за населението и за малите и средните претпријатија, којашто креира вредности за своите акционери, клиенти и вработени, со помош на претприемачкиот и...

Одлука на Народната банка: Од август 2025 година стапката на противцикличниот заштитен слој на капиталот ќе изнесува 1,75%
Одлука на Народната банка: Од август 2025 година стапката на противцикличниот заштитен слој на капиталот ќе изнесува ...
Банкарство

Врз основа на редовната квартална оцена на системските ризици и последните расположливи податоци, Извршниот одбор на Народната банка донесе одлука за зголемување на стапката на противц...

ПроКредит Куманово на нова локација во строгиот центар на градот
ПроКредит Куманово на нова локација во строгиот центар на градот
Банкарство

ПроКредит Банка продолжува со активно ширење и модернизирање на својата мрежа. Вчера официјално започна со работа новата експозитура во Куманово, во строгиот центар на градот на улицата Моша Пијаде б...

Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на ММФ и СБ: Потребно е двојно зголемување на уделот на приватниот сектор во зеленото финансирање
Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на ММФ и СБ: Потребно е двојно зголемување на уделот на приватниот сектор во зел...
Банкарство

Потребна е поголема мобилизација на финансиски средства, особено од приватниот сектор, за зелена трансформација, како дел од структурните реформи и за конвергенција на економиите во развој кон Е...

Народната банка го објави конкурсот за Годишната награда за млади истражувачи за 2025 година
Народната банка го објави конкурсот за Годишната награда за млади истражувачи за 2025 година
Банкарство

Народната банка го објави конкурсот за Годишната награда за млади истражувачи за најдобар труд од областа на макроекономијата и банкарството за 2025 година. Наградата се доделува заради поттикнување ...

Приватното здравствено осигурување ја зголемува лојалноста кај вработените
Приватното здравствено осигурување ја зголемува лојалноста кај вработените
Банкарство

Анализите покажуваат дека кога компаниите им обезбедуваат приватно здравствено осигурување на своите вработени, тие им испраќаат јасна порака: “Вие сте важни”. Овој гест не само што го подобрува здра...