
Панацеа
РАК НА ДОЈКА – ДЕЛ 2
Ракот на дојка се јавува кога клетките на дојката развиваат мутации и почнуваат да се делат и размножуваат. Луѓето прво може да забележат грутка во дојката, промена на бојата, промени во текстурата ил...
РАК НА ДОЈКА – ДЕЛ 1
Ракот на дојка се јавува кога клетките на дојката развиваат мутации и почнуваат да се делат и размножуваат. Луѓето прво може да забележат грутка во дојката, промена на бојата, промени во текстурата ил...
ВОДА СО МАЛКУ ЗАЧИНИ – ПИЈАЛОК ШТО ГО ЗАБРЗУВА МЕТАБОЛИЗМОТ, СОГОРУВА МАСТИ И ГО РЕГУЛИРА АПЕТИТОТ
Додавањето малку зачини во вашата исхрана може да има позитивно влијание врз вашето здравје. Истражувањата покажаа дека капсаицинот, активната супстанца од каенскиот пипер, носи бројни придобивки за т...
СТАР ДОМАШЕН РЕЦЕПТ ЗА “ЧУДО ВО ТЕГЛА”: ЈАДЕЊЕ КОЕ ГО ЗАЈАКНУВА ИМУНИТЕТОТ ВО ТЕКОТ НА ЗИМАТА И Е ЛЕСНО ДА СЕ ПОДГОТВИ
Кисела зелка во тегла е здрава, долготрајна и целосно природна форма на ферментирана храна, богата со витамини и пробиотици. Ова е рецепт кој го зајакнува имунитетот и совршено го подготвува телото за...
ПЕТ ВИДОВИ ХРАНА КОИ ДОКТОРИТЕ НИКОГАШ НЕ ГИ ЈАДАТ ПОРАДИ РИЗИК ОД РАК НА ДЕБЕЛОТО ЦРЕВО
Храната која ја избираме секој ден не само што влијае на енергијата и телесната тежина, туку исто така може да го зголеми или намали ризикот од рак на дебелото црево. Иако не постојат убедливи докази ...


















