Глас на Америка

ВМРО – ДПМНЕ ги соопшти имињата на министрите во идната Влада
ВМРО – ДПМНЕ ги соопшти имињата на министрите во идната Влада
Глас на Америка

Муцунски шеф на дипломатија, Тошковски останува во МВР, Николовски вицепремиер и министер за транспорт, Мисајловски за одбрана, Ристовски за спорт … ова се дел од предлозите за министри кои во вторник...

Историска област во Пакистан стана атракција преку серија на Нетфликс
Историска област во Пакистан стана атракција преку серија на Нетфликс
Глас на Америка

Новата серија на Нетфликс ја стави во центарот на вниманието историската област во Пакистан. Сместен во источниот град Лахоре, „Хираманди: Дијамантскиот пазар“ е една од најпопуларните неанглиски сери...

Охридските нуркачи апелираат: Не носете течности во пластика кај езерото
Охридските нуркачи апелираат: Не носете течности во пластика кај езерото
Глас на Америка

Апелираме да се направи некој систем, барем во заштитените подрачја да нема дотур на течности во пластична амбалажа. Ние мора да се промениме ако сакаме да ги зачуваме овие наши богатства, вели Никола...

Кинески кварт во Џакарта поставен на спрега меѓу модерното и традицијата
Кинески кварт во Џакарта поставен на спрега меѓу модерното и традицијата
Глас на Америка

Во индонезискиот главен град Џакарта, многу жители со кинеско потекло стотици години живеат и работат во кинескиот кварт на градот. Тоа е област која продолжува да се развива бидејќи традиционалните п...

Реорганизацијата на Влада – оправдан или неоправдан потег?
Реорганизацијата на Влада – оправдан или неоправдан потег?
Глас на Америка

Универзитетскиот професор Јове Кекеноски се согласува со измените. Вели дека законот овозможува да се изврши една сериозна реформа која ѝ е потребна на државата