Вархеји е подготвен да се сретне со македонските Бугари доколку биде побарано
Вархеји е подготвен да се сретне со македонските Бугари доколку биде побарано
Локално

„Секој напад врз која било заедница во Северна Македонија мора да биде истражен од полицијата и Владата. Свесен сум за вчерашниот напад. Се надевам дека Владата ќе го направи истото како и во претходн...

Вархеји: Подготвен сум да се сретнам со македонските Бугари
Вархеји: Подготвен сум да се сретнам со македонските Бугари
А1он

На пукањето врз бугарсккиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид чие име е провокација за најголемиот дел од македонските граѓани, реагираше и еврокомесарот Оливер Вархеји кој повика да се пронајдат напаѓа...

Вархеји по нападот на клубот „Цар Борис“ подготвен да се сретне со македонските Бугари
Вархеји по нападот на клубот „Цар Борис“ подготвен да се сретне со македонските Бугари
Express

Еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји бара македонските власти да го откријат извршителот на вчерашниот напад врз бугарскиот клуб „Цар Борис“ во Охрид „Секој напад врз која било заедница во с...

Граѓаните да се однесуваат според европските манири,реакција на Ковачевски за нападот на клубот Борис Трети
Граѓаните да се однесуваат според европските манири,реакција на Ковачевски за нападот на клубот Борис Трети
Либертас

Уште кога се отвораа бугарските клубови, кажав дека имињата што беа избрани може да претставуваат единствено провокација со оглед дека будат негативни чувства кај најголемиот дел од наше...

Уште кога се отворија кажав дека избраните имиња може да бидат провокација, рече Ковачевски за последниот напад на клубот „Цар Борис Трети“
Уште кога се отворија кажав дека избраните имиња може да бидат провокација, рече Ковачевски за последниот напад на кл...
Локално

Уште кога се отворија кажав дека избраните имиња може да бидат провокација, рече Ковачевски за последниот напад на клубот „Цар Борис Трети“ - Локално ...