Тинејџер Рекс: Деца за време на игра откриле џиновска коска од диносаурус тежок 1,6 тони
Тинејџер Рекс: Деца за време на игра откриле џиновска коска од диносаурус тежок 1,6 тони
Точка

Редок фосил од млад тираносаурус рекс бил ископан во пустина во Северна Дакота. Откритието на фосилот, кој е наречен "Тинејџер Рекс", денеска го објави Музејот за природа и наука во Денвер, каде фосил...