Страотни бројки: Во Европа 10.000 луѓе умираат секој ден од кардиоваскуларни болести
Страотни бројки: Во Европа 10.000 луѓе умираат секој ден од кардиоваскуларни болести
Вечер

Кардиоваскуларните болести се причина за 4 смртни случаи од 10 во Европа, што значи дека 10.000 луѓе умираат од овие болести секој ден на европскиот континент, а четири милиони годишно, објави денеска...