Слоновите меѓусебно разговараат користејќи повици слични на име!
Слоновите меѓусебно разговараат користејќи повици слични на име!
Емитер

Според една нова студија, објавена деновиве во Nature Ecology & Evolution, дивите африкански слонови од саваните, поточно видот Loxodonta africana, сосема извесно разговараат меѓу себе обраќајќи с...