Шест најчести симптоми на рак на тироидната жлезда за кои не се зборува доволно
Шест најчести симптоми на рак на тироидната жлезда за кои не се зборува доволно
Панацеа 0 коментари

Ракот на тироидната жлезда е најчеста малигна болест на ендокриниот систем. Секоја година во земјава се евидентираат околу 450 нови случаи на овој вид на карцином. Тироидеата е орган чии боле...

НОВИ ПРЕПОРАКИ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19: Физичко дистанцирање без заштитна маска не е доволно за да се заштитите од инфекција
НОВИ ПРЕПОРАКИ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19: Физичко дистанцирање без заштитна маска не е доволно за да се заштитите од инф...

Експертите ги повикаа луѓето да продолжат да носат маски и на отворено и во затворен простор, особено во текот на зимата Физичко дистанцирање без заштитна маска, дури и на отворено, не е довол...