Примероците од темната страна на Месечината на пат кон Земјата: Кинеската сонда ја напушта лунарната орбита
Примероците од темната страна на Месечината на пат кон Земјата: Кинеската сонда ја напушта лунарната орбита
Точка

Кинеската соларна сонда "Chang’e 6", која слета на темната страна на Месечината во неделата, полета назад кон Земјата откако успешно ја заврши својата доделена мисија.Сондата го добила името по божица...