Естонскиот парламент одобри користење на замрзнати руски средства
Естонскиот парламент одобри користење на замрзнати руски средства
Вечер

Естонскиот парламент одобри користење на замрзнати руски средства за плаќање на компензација за воената штета во Украина, објави Министерството за надворешни работи на земјата. Минатата недела, амбаса...

Парламентот на Естонија одобри користење на замрзнати руски активи за потребите на Украина
Парламентот на Естонија одобри користење на замрзнати руски активи за потребите на Украина
Zoom

Парламентот на Естонија денеска го одобри предлогот според кој замрзнатите руски средства се користат за финансиска компензација за штетата предизвикана на Украина од воената инвазија на Москва. Ова с...