Нова студија: Примерок од ДНК откри интригантни детали за кинески император од шестиот век
Нова студија: Примерок од ДНК откри интригантни детали за кинески император од шестиот век
Точка

Царот Ву бил дел од династијата Северен Џоу и владеел со Кина од 560 до 580 година. Тој е заслужен за обединувањето на северниот дел на античка Кина за време на особено хаотичниот период. Археолозите ...