НАДЕЖ ЗА ТУРЦИЈА: Голема најава на потпретседателот
НАДЕЖ ЗА ТУРЦИЈА: Голема најава на потпретседателот
Денар

Инфлацијата во Турција ќе почне да паѓа од јуни натаму и ќе биде едноцифрена во 2026 година, изјави денеска потпретседателот Џевдет Јилмаз. Тој истакна дека Турците ќе почнат да го чувствуваат пад...