Meta сака да ја подучува AI со објавите на европјаните на Facebook, а против тоа се и корисниците и активистите
Meta сака да ја подучува AI со објавите на европјаните на Facebook, а против тоа се и корисниците и активистите
Денар

Американскиот дигитален гигант Meta потврди дека планира да ги користи објавите на Facebook на европските корисници за подучување на генеративната вештачка интелигенција, нагласувајќи дека оди по пат...