Кометата со „рогови“ видлива од Земјата после 70 години
Кометата со „рогови“ видлива од Земјата после 70 години
Точка

Доколку временските прилики дозволат, кометата ќе може да се види до крајот на овој и почетокот на наредниот месец, а ќе биде видлива и со голо око, иако се препорачува да се набљудува со помош на дво...