Колку повеќе ладиме, станува уште пожешко на планетата земја
Колку повеќе ладиме, станува уште пожешко на планетата земја
Опсервер

Деновиве почнаа горештини во нашата земја со температури на воздухот повисоки од вообичаено просечните во месец јуни. Да потсетам дека 2023 беше глобално најтопла година до сега откако се мери темпера...