Кој е атентаторот од Словачка? 71-годишeн писател кој зборува за насилството и за мигрантите
Кој е атентаторот од Словачка? 71-годишeн писател кој зборува за насилството и за мигрантите
Независен

Словачките медиуми јавуваат дека напаѓачот на премиерот на земјата Роберт Фицо е 71-годишниот писател Јурај Цинтула. Во објавувањето на оваа информација Деник Постој се повикува на извори во полицијат...