Свечена академија и доделување на благодарници по повод 100 години од основање то на Археолошкиот музеј
Свечена академија и доделување на благодарници по повод 100 години од основање то на Археолошкиот музеј
MakPress

Вчера се одржа Свечена академија по повод 100 години од основањето на Археолошкиот музеј во Скопје. ...

100 години од основање то на Археолошкиот музеј
100 години од основање то на Археолошкиот музеј
Канал 5

Вчера се одржа Свечена академија по повод 100 години од основањето на Археолошкиот музеј во Скопј...

100 години постоење на Археолошкиот Музеј на Македонија
100 години постоење на Археолошкиот Музеј на Македонија
Антропол

Археолошкиот музеј како темел на македонската археологија и музеологија и прва музејска установа во Македонија, вчера во малата сала на Филхармонијата одбележа еден век од формирањето. Низ стогодишно...

Јас сум само 5 години помлад од Археолошкиот музеј, рече Коста Балабанов на прославата на 100-годишнината
Јас сум само 5 години помлад од Археолошкиот музеј, рече Коста Балабанов на прославата на 100-годишнината
Умно

Во малата сала на Филхармонијата никој не го криеше задоволството што поминал години во оваа институција, или пак малку придонел во нејзиното градење Пред повеќе од 100 години со арабаџиски коли се пр...