Google ветува дека ќе ги избрише податоците собрани во Incognito режим
Google ветува дека ќе ги избрише податоците собрани во Incognito режим
Конект

Google се согласи да избрише милијарди податоци и донекаде да ја ограничи својата моќ да ги следи корисниците, по најновата одлука на американскиот суд. Во прашање е колективна тужба од 2020 година, к...

Google се согласи да ги уништи податоците од прелистувањето собрани во инкогнито режим
Google се согласи да ги уништи податоците од прелистувањето собрани во инкогнито режим
Пари

Време зa читање: 5 минутиGoogle се согласи да исчисти милијарди записи кои содржат лични информации собрани од повеќе од 136 милиони луѓе во САД кои сурфаат на интернет преку неговиот веб-прелистувач ...

Google се согласи на договор откако се соочи со казна од 5 милијарди долари: Ги брише податоците од пребарувањата
Google се согласи на договор откако се соочи со казна од 5 милијарди долари: Ги брише податоците од пребарувањата
Денар

Google се согласи да избрише милијарди записи и да подложи одредени ограничувања на опциите за следење на корисниците, според условите на предложеното правно решение. Договорот има за цел да ја ре...