Google најави голем број AI новитети, вклучително и голема промена во начинот на пребарување
Google најави голем број AI новитети, вклучително и голема промена во начинот на пребарување
Денар

Очекувано, на отворањето на годишната конференција на Google за програмери, Google I/O, фокусот беше речиси целосно на вештачката интелигенција. Беа претставени бројни новитети и нови алатки, а верој...

Google I/O 2024: Најавени бројни AI новитети и голема промена во начинот на веб-пребарувањето
Google I/O 2024: Најавени бројни AI новитети и голема промена во начинот на веб-пребарувањето
Конект

На почетокот на својата годишна конференција за програмери, Google I/O 2024, компанијата уште еднаш потврди дека ги фрла сите карти на генеративната вештачка интелигенција, воведувајќи го моделот Gemi...