Годинава се очекува да бидат откупени 12,5 проценти повеќе тутун од лани
Годинава се очекува да бидат откупени 12,5 проценти повеќе тутун од лани
Канал 5

Од понеделник почнува откупот на тутунот од реколтата 2022 година. Според податоците од Држа...

Годинава се очекува да бидат откупени 12,5 проценти повеќе тутун од лани
Годинава се очекува да бидат откупени 12,5 проценти повеќе тутун од лани
Нова Македонија

Фото: Игор Бансколиев Од понеделник почнува откупот на тутунот од реколтата 2022 година. Според податоците од Државниот инспекторат за земјоделство, годинешниот откуп стартува со пози...

Годинава се очекува да бидат откупени 12,5 проценти повеќе тутун од лани
Годинава се очекува да бидат откупени 12,5 проценти повеќе тутун од лани
Опсервер

Од понеделник почнува откупот на тутунот од реколтата 2022 година. Според податоците од Државниот инспекторат за земјоделство, годинешниот откуп стартува со позитивни бројки од аспект на плани...