Астрономска иновација: Најголемиот дигитален фотоапарат и телескоп во светот пристигнаа на врвот Серо Пачон
Астрономска иновација: Најголемиот дигитален фотоапарат и телескоп во светот пристигнаа на врвот Серо Пачон
Точка

Деловите потребни за составување на опсерваторијата Вера Ц. Рубин, како што се телескопот и самата камера, патувале со неколку возила до врвот Серо Пачон во регионот Кокимбо, на самиот раб на пустинат...