Астронаутите ќе однесат растенија на Месечината во 2026 година: НАСА ќе постават минијатурна стаклена градина
Астронаутите ќе однесат растенија на Месечината во 2026 година: НАСА ќе постават минијатурна стаклена градина
Точка

НАСА ги избра првите три научни експерименти што астронаутите ќе ги извршат на површината на Месечината во текот на мисијата Артемис 3 планирани за 2026 година. Меѓу нив е и експериментот ЛЕАФ (Месече...