ACP(al)

Doganat mbledhin rreth 1 mld USD ne 6 muaj, me e larta qe prej 2013
Doganat mbledhin rreth 1 mld USD ne 6 muaj, me e larta qe prej 2013
ACP

05-07-2022Të ardhurat nga doganat për 6 Mujorin e parë janë realizuar në masën 103 miliardë lek nga 98,3 miliardë lekë të planifikuara. Sipas të dhënave zyrtare krahasuar me planin fillestar jan...

Thatesira me e madhe ne 70 vjet, gjendje emergjence ne 5 rajone te Italise
Thatesira me e madhe ne 70 vjet, gjendje emergjence ne 5 rajone te Italise
ACP

05-07-20225 rajonet në Italinë veriore, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte dhe Veneto do marrin 36.5 mln euro fonde për të trajtuar mungesën e ujit. Thatësira kërcënon më...

Rriten infektimet, mjeket paralajmerojne shtim te rasteve me Covid
Rriten infektimet, mjeket paralajmerojne shtim te rasteve me Covid
ACP

05-07-2022Mjekët paralajmërojnë shtim të infektimeve deri në mesin e korrikut, pasi është neglizhuar zbatimi i masave mbrojtëse. Mjekja e familjes pranë qendrës mjekësore në Kamzë, Elisabeta Musta ...

Barometri i Ballkanit: Shqiptaret me te shqetesuarit ne Rajon per cmimet
Barometri i Ballkanit: Shqiptaret me te shqetesuarit ne Rajon per cmimet
ACP

05-07-2022Ndonëse në muajt e parë të këtij viti Shqipëria kishte ritmet e inflacionit më të ulëta në Rajon, qytetarët e saj janë më të shqetësuarat në raport me 5 vendet e tjera.  Rreth 64% e ...

Protesta ne Maqedoni, qytetaret kunder propozimit francez per integrimin
Protesta ne Maqedoni, qytetaret kunder propozimit francez per integrimin
ACP

05-07-2022Qytetarë të shumtë u mblodhën para Kryeministrisë, duke protestuar kundër propozimit francez. Ata janë futur në oborrin e Kryeministrisë, pavarësisht, mbrojtëseve metalike dhe tentimi...

Qeveria e Kosoves: Polica kufitare per emigrantet edhe kete vit falas
Qeveria e Kosoves: Polica kufitare per emigrantet edhe kete vit falas
ACP

04-07-2022Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka konfirmuar që Qeveria do të paguajë policën e sigurimit për bashkatdhetarët. Në dallim nga herët e tjera, polica kufitare mund të blihet edhe onl...

BE do te krijoje nje platforme rindertimi per Ukrainen e pasluftes
BE do te krijoje nje platforme rindertimi per Ukrainen e pasluftes
ACP

04-07-2022Bashkimi Evropian do të krijojë një platformë për të koordinuar rindërtimin e Ukrainës pas luftës së saj me Rusinë. Lajmin e bëri të ditur shefja e BE Ursula von der Leyen. Në platfor...

Shtrenjtohet jetesa per gjermanet, rritet me 10 per qind energjia elektrike
Shtrenjtohet jetesa per gjermanet, rritet me 10 per qind energjia elektrike
ACP

04-07-2022Një e katërta e qytetarëve në Gjermani kanë harxhuar 10% më shumë të të ardhurave familjare neto për sa i përket shpenzimeve për energji elektrike. Kështu njofton Instituti gjerman i E...

37 tendera vetem ne qershor, 8.5 mld leke per infrastrukturen e turizmin
37 tendera vetem ne qershor, 8.5 mld leke per infrastrukturen e turizmin
ACP

04-07-2022Muaji qershor rezulton të jetë një muaj i rëndësishëm për çeljen e fondeve për investime publike. SCAN ka përpunuar të dhënat e APP, ku rezulton se vetëm në muajin qershor 2022, janë s...

Covid vijon te jete shqetesues ne Kine, 1.7 mln banore ne karantine
Covid vijon te jete shqetesues ne Kine, 1.7 mln banore ne karantine
ACP

04-07-20221.7 milionë banorë në Anhuit në Kinë janë vënë në alarm për shkak të rritjes së shpejtë të rasteve të koronavirusit. Pas njoftimit të rreth 300 infeksioneve të reja nga Covid-19 në në ...