ACP(al)

Apeli i FMN per qeverine: Kujdes me inflacionin dhe borxhin publik
Apeli i FMN per qeverine: Kujdes me inflacionin dhe borxhin publik
ACP

19-05-2022Ekonomia shqiptare rrezikohet seriozisht nga shtrenjtimi i çmimeve, borxhi i lartë publik dhe kriza energjitike. Gjatë fjalës së mbajtur në konferencën ndërkombëtare për tregun e kapi...

Erdogan perserit: Kunder hyrjes se Suedise dhe Finlandes ne NATO
Erdogan perserit: Kunder hyrjes se Suedise dhe Finlandes ne NATO
ACP

19-05-2022Presidenti turk tha sot se vendi i tij do t'i thotë jo hyrjes së Suedisë dhe Finlandës në NATO, duke përsëritur të njëjtin qëndrim që mbajti javën e kaluar. "Ne u thamë miqve...

Kompleksi i pishinave te Liqeni i rikthehet Bashkise se Tiranes, projekti
Kompleksi i pishinave te Liqeni i rikthehet Bashkise se Tiranes, projekti
ACP

19-05-2022Pas më shumë se 20 vitesh administrim nga privati, kompleksi i pishinave i janë rikthyer në administrim Bashkisë së Tiranës. Ato do të transformohen dhe përdoren jo vetëm nga klubi shumës...

OKB ul parashikimin per rritjen ekonomike globale per vitin 2022
OKB ul parashikimin per rritjen ekonomike globale per vitin 2022
ACP

19-05-2022Kombet e Bashkuara ulën ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike botërore këtë vit nga 4% në 3.1%. Parashikimi i mesit të 2022 nga Departamenti i Çështjeve Ekonomike dhe Sociale të OKB...

Prill, cmimet u rriten me ritme me te uleta krahasur me Europen
Prill, cmimet u rriten me ritme me te uleta krahasur me Europen
ACP

19-05-2022Çmimet në muajin prill u rritën mesatarisht me 6.1% në Shqipëri sipas metodologjisë së Eurostat, një nivel i ngjashëm me matjet kombëtare. Sipas Indeksit të Harmonizuar i Çmimeve të Konsu...

Ministria e Arsimit njofton: Mbyllen kopshtet dhe shkollat ne 25 Maj
Ministria e Arsimit njofton: Mbyllen kopshtet dhe shkollat ne 25 Maj
ACP

19-05-2022Kopshtet, shkollat, universitetet e zyrat arsimore në Tiranë, do të jenë pushim me datën 25 maj. Vendimi është njoftuar nga ministria e Arsimit, në kuadër të vendimit të qeverisë për s...

Kroacia kunder anetaresimit te Finlandes dhe Suedise ne NATO
Kroacia kunder anetaresimit te Finlandes dhe Suedise ne NATO
ACP

19-05-2022Presidenti i Kroacisë, Zoran Millanoviç ka në plan të udhëzojë ambasadorin e vendit në NATO që të bllokojë pranimin e Finlandës dhe Suedisë në Aleancë. Vetoja do të kthente vëmendjen e...

ERE miraton cmimet e energjise per bizneset ne treg te lire
ERE miraton cmimet e energjise per bizneset ne treg te lire
ACP

19-05-2022ERE miratoi këtë të enjte çmimet e energjisë që do të paguajnë bizneset në treg të lirë për muajin prill ku ato në tension 35 kv do të paguajnë një tarifë 32.72 lekë/kwh. Ky çmim është ga...

Sistemi elektronik, Policia akses ne kamerat e bizneseve dhe individeve
Sistemi elektronik, Policia akses ne kamerat e bizneseve dhe individeve
ACP

19-05-2022Kamerat e instaluara nga bizneset, individët e institucioneve publike në ambientet e tyre të jashtme do të regjistrohen në një sistem elektronik. Një procedurë prokurimi e hapur nga Ag...

Bashkia e Tiranes njofton: Nisin regjistrimet per kopshtet, dokumentet
Bashkia e Tiranes njofton: Nisin regjistrimet per kopshtet, dokumentet
ACP

19-05-2022Bashkia ka njoftuar se në 13–24 qershor 2022, ora 09:00–14:00, në çdo kopësht të Bashkisë Tiranë, do kryhet procedura e aplikimit për regjistrimin e fëmijëve. Aplikimi do të kryhet vet...